MindEar este un proiect aparte care a apărut din dorința de a contribui la o lume mai bună. Și cum puteam face asta mai bine dacă nu prin muzică și cuvinte?
Tibi și Roxana reprezintă echipa mindEar, iar în viața personală cei doi formează un cuplu. Fiecare este specialist în domeniul său - Tibi a început să studieze muzica de la vârsta de 4 ani, iar Roxana scrie de la 8 ani. În prezent, Tibi lucrează în domeniul muzical în proiecte pe cont propriu, iar Roxana este psiholog, lucrează 1 la 1 cu clienți în cabinetul privat.
MindEar îmbină muzica creată de Tibi și textele realizate de Roxana, în care folosește elemente din psihologie pentru a oferi o experiență complexă. Avem încrederea că prin creațiile mindEar îi vom încuraja pe oameni să aibă o viață mai relaxată și chiar mai multă motivație pentru a reuși tot ce își propun.
MindEar este un proiect care a fost inițial planificat în lb. engleză, iar acest proiect în lb. română a fost inspirat și lansat mai întâi din dorința de a contribui la Campania pentru Daria, oferind în același timp publicului român acces la o experiență audio inedită, despre care ne place să credem că este unică pe piața din România.
Tibi Galea este songwriter, muzician și producător muzical internațional, născut în București, a cărui muzică a fost influențată de un amestec de rock, dark R&B și pop. După ce s-a mutat la Londra în 2015 și-a început cariera de compozitor lucrând cu producători și artiști de la case de discuri. În timpul liceului, a fost chitaristul principal și membru fondator al unei trupe de rock alternativ timp de 4 ani, alături de care a cântat peste 100 de spectacole live și a fost considerat unul dintre cei mai buni tineri chitariști ai României. Una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost să-l aibă pe legendarul chitarist Michael Angelo Batio ca invitat pe piesa sa solo „Strings of Fire”.
"Prima dată când am aflat de meditațiile de relaxare a fost într-o perioadă marcată de stres, în context medical. După ce am ieșit din spital, unde am avut intervenții chirurgicale, am realizat că somnul meu nu mai este nici profund, nici suficient, iar curând am realizat că sufeream de insomnie. Am început să caut meditații audio ghidate, iar timp de 2 luni am ascultat diferite meditații pentru reducerea stresului, pentru un somn profund și chiar pentru relaxare, iar insomniile au dispărut, m-am simțit mai bine și am realizat ce impact pot avea meditațiile audio ghidate pentru oamenii care au nevoie." Tibi Galea, co-fondator & Creative Director mindEar România
Roxana Badea este specialist în anxietate și burnout, psiholog clinician specialist și psihoterapeut în formare în Consiliere și Psihoterapii Scurte Colaborative cu experiență în lucrul cu stresul și trauma, în special cu pacienți chirurgicali (tumori cerebrale). În 2008, la începutul studiilor în psihologie, a completat paleta de cunoștințe cu formări în NLP (Practitioner & Master), Coaching (MetaSystème), Train of Trainers, iar ulterior cu module din psihoterapia de scurtă durată. A terminat Facultatea de psihologie și științele educației și a continuat parcursul academic cu două programe: master în Psihotraumatologie și asistare psihologică (Universitatea București) și master în Psihologie clinică și consiliere psihologică (Universitatea Hyperion). Roxana este fondator al centrului asteri încă din 2009, iar la începutul anului 2018 s-a relocat în Salonic, de unde își desfășoară activitatea 100% online în calitate de psiholog, iar în calitate de profesor predă cursuri de psihologie (nivel licență) în cadrul unei universități private din Salonic, City College Universiy of York European Campus. Pasionată de arte vizuale, Roxana a inclus această parte creativă în viața ei prin cursuri de teatru, dans contemporan și un atelier de scenaristică, iar din 2011 scrie constant articole pe blogul personal.
"Povestea mea cu meditația ghidată este destul de interesantă și este, de fapt, o relație de lungă durată care a început în anul 2008. Primul contact cu meditația l-am avut în calitate de participant la un training intensiv de NLP (programare neuro-lingvistică). Atunci am experimentat imageria ghidată, tehnici de relaxare și chiar am creat meditații pentru colegii de la curs. În 2009, am fost la o tabără de psihologie în Cluj, facilitată de Peter Hawkings (specializat în hipnoză și stres), unde am realizat pe reportofonul meu de atunci, o meditație ghidată de relaxare pentru a reduce efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți) - inspirată de un articol ce urma să fie publicat chiar de Peter în colaborare cu un medic stomatolog din Anglia. Apoi, în 2011, am început practica personală de yoga, unde am făcut meditație și de atunci am implementat meditația ghidată în viața mea." Roxana Badea, co-fondator & Head of Mindfulness mindEar România